Monday, 15 August 2011

buka posa d bazar ramadhan



Pengalaman pertama bukak posa di bazar ramadhan.....dlu penah ler jugakkan tepikir macam nelah orang yang benega kat baar ramadhan ni buka posa yek...mesti tak best...jahat x?yelah makan kt umah lebih selesa.leh pikir samapai macam tu...tp bila alaminyer sendiri best ler gakan...sebab bulan posa kali nie ayah Cik Kasut nega jual cucur udang..kebetulan lak sekarang nie Cik Kasut cuti so pa g bukak ler posa kt sanakn...takkan nak buka posa kat umah sensorang kot kan. 
klu orang len p bazar beli lauk kitaorang adik beradik bawak lauk...hahaha terbaek x?orang pandang jer... masak lauk pas 2 makan dekat sana tp yang pasti masa nak buka posa jer atas meja peh meriah giler orang sedekahkan...pendek kata macam2 ada. yg yg kasi airlah, murtabak ler lauk 2 jgn d cita ler bersepah2 sampaikan balik umah jer kitaorang lak bagi kat jiran sebelah umah sebab dah tak mampu nak makan da. tp serius sey makan ramai2 memang best...yelah family Cik Kasut tak ramai so bila makan macam tu best ler plakkan..cuma skarang ni petang jer ujan so mood sangat ler x best sbb tak selesa nak makan. 

jap g nak siap2 nak g bazar ramadhan ler ...nak p tolong tengok jap...hahaha leh cam tu. konfem ler pas nie berat badan nek lagi baru jer trun 3 kilo nek ler balik..back to normal...waaaaa no no xmo xmo.




pssssssst dengar kata bonus dah masuk yek????Cik Kasut tak tengok g pun ler...klu sesapa tau tolong roger Cik Kasut yek :)


3 comments:

  1. Syok berbuka dekat bazaar ramadhan.. family wan dulu jual air time bulan puasa.. so ramai n meriah time berbuka.. sama2 jiran miaga sedekah sesama sendiri.. >_<

    jimat sikit time tu... rezeki ramadhan...

    ReplyDelete
  2. 2 ler pasai...best sangat...orang tak kenal pun leh jadi rapat...suka sangat...tp makan smpi sendat perut da :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan kesan kasut selipar anda d sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...