Friday, 7 October 2011

Bajet 2012

mesti korang semua dah dengar penbentangan bajet 2012kan????ada yang tengok ada yang tak tengok. bagi yang tak tengok mesti kata bajet tu tak penting pun bukan dapat pa pun...hahah tu dulu ler Cik Kasut slalu cakap macam tu tapi since dah keje pembentangan bajet nie dah macam wajib tengok dah..hahah kenapa????of course ler nak tengok dapat kenaikan gaji ke takkan tak pun paling tidak bonus walaupun bonus gomen taklah sehebat orang keje swasta.


bajet kali nie merangkumi semua orang. tak kira orang berpendapatan rendah,sederhana mahupun orang dah sedia senang.. tapi bukan tu yang Cik Kasut nak ulas coz Cik Kasut nie bukanlah pandai sangat pasal bajet nie. tapi Cik Kasut bersyukur sangat sebab dapat kenaikan gaji tahunan dari rm80-rm320 ikut gred. kalau di beri pilihan antara kenaikan gaji dan bonus semestinya Cik Kasut akan pilih kenaikan gaji.

kenapa???

sebab kenaikan gaji akan berlaku setiap tahun kalau bonus hanya setakat bulan yang di beri sahaja. tapi alhamdulillah dapat kedua-duanyer sekali...

cuma mengenai pencen tu jer...aloi tak sanggup rasanyer nak keje sampai umur 60 tahun... so kertu untuk keje. bagilah ornag muda belia untuk kerja.. umur 50 tahun pun dah berkira-kira nak pencen dah. nak dok umah, jadi geng surau ke geng masjid ke...

pape pun syukur alhamdulillah :)


16 comments:

  1. itu laa pasal! sidikit ketidakpuas hati kat had umur tu. setiap kali belanjawan, mesti had umur pencen makin naik. tiap tahun makin ramai graduan yang menanti peluang pkerjaan.

    teha beli penutup mata kat ekspo.booth ni banyak jual barang2 korea tau. comel sangat booth dia! macam2 bentuk lagi ada kat sana :)

    ReplyDelete
  2. aku tak tengok r.. tp aku ada baca r dlam blog org..
    yg baik utk rakyat aku stuju.. yg x baik, contoh pencen tu.. memang aku x stuju la.

    ReplyDelete
  3. mcm same la kite...
    cume yg bezenye.. fara tengok sebab mak n abah tengok..
    masing2 keje gomen kan..
    so amek tahu juge.. hehehheh

    ReplyDelete
  4. aahhh kan..kesian kmk yg muda ni tak keja2 hehe

    ReplyDelete
  5. budget atau belanjawan... =)

    ReplyDelete
  6. pencen 60 tahun..hemmm
    rasenye ramai je yg x stuju :(



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  7. cik kasut keje gov't ke?...untung ler...tiap2 tahun time bajet je mesti ada habuan...saya ni keje sndri, dpt tgok je le...huhu

    ReplyDelete
  8. @cik tehaa 2 ler pasai...sian budak2 baru jer nak cari koje.....

    suka giler comey sangat...

    ReplyDelete
  9. @Zul Fattah zul kami setuju sangat setuju...betoi betoi betoi....:)

    ReplyDelete
  10. @aquehahahahahah harus ler...klu dlu memang tak penah abik tau pun sekarang nie wajib abik tau...hahahha tak penah miss :)

    ReplyDelete
  11. @anamizu2 ler pasai....tak sanggup da...tua tua pun nak keje g ker...tak sanggup da.

    ReplyDelete
  12. @sollehahnabg sollehahn alah apalah sangat keje gomen nie...kami nie kuli jer :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan kesan kasut selipar anda d sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...